کلاس نجاری و ابزارهای این قسمت

دفعه پیش در مورد کلاس نجاری رفتنم نوشتم و قابی که ساختم و نصفه نیمه موند.

جلسه بعدش رفتم که مثلن کار سنباده و بتونه و رنگش رو تموم کنم و مثلن این قاب تموم بشه. اما اونقدر بهش چسب چوب زده بودم که برای بردنشون تقریبن 30 تا 45 دقیقه فقط داشتم سنباده میکشیدم و خوبیش این بود که سنباده برقی بود :))) و اگر نه کل جلسه رو در حال سنباده کشیدن بودم. بالاخره سطحش صاف شد. نکته مهم سنباده کشیدن اینه که در جهت الیاف چوب سنباده میکشیم با قدرت یکسان روی تمام سطوح و اگر نه یه طرف بیشتر می‌ره و طرف دیگه نه. اگه سنباده رو به تمام سطوح یکسان و با یه قدرت نکشیم، سطح کارمون صاف و یکدست نمیشه.

سنباده برقی
سنباده برقی

بعد سنباده کشیدن نوبت به بتونه کاری هست. بتونه چرا و چیه؟ بتونه در واقع چاله چوله‌های کارمون رو مي‌پوشونه. یه ماده خمیری هستش که از ترکیب مساوی مل و سریش و یه ذره گل ماشی (برای رنگ) درست میشه. این خمیر رو با کاردکی روی سوراخ‌ها و درز‌های کارمون می‌مالیم. بعد ميذاریم یه طرف خشک شه.

بعد خشک شدن شروع به سنباده کشیدن می‌کنیم تا اضافه‌های بتونه از سطح کارمون بره.  این قابم تا اینجا جلو رفت و تو فاصله خشک شدن بتونه داشتم قاب دومم که قراره آرک‌دار باشه رو شروع کردم. قاب آرک‌دار یعنی قابی که یک یا چند طرفش طرح داره. مثل سری پیش قابم رو درست کردم و یه طرحی رو آماده کردم و روی یه طرف چوبم با مداد کشیدم. برای اینکه بتونیم این طرح رو در بیاریم باید از اره مویی برقی استفاده کنیم.  باید کار با اره مویی برقی رو خوب یاد بگیریم و اگر نه طرحمون خوب در نمیاد. اره مویی برقی، همون اره مویی خودمونه که با برق کار میکنه در واقع برای تسریع و تسهیل بریدن طرح روی چوبمون ازش استفاده می‌کنیم. و اگر نه با یه گیره (نگر داشتن چوب) و اره مویی ساده هم میشه کارمون رو بکنیم.

اره مویی برقی
اره مویی برقی

چندین بار تمرین کنیم که بتونیم دقیقن روی طرحی که روی چوب کشیدیم حرکت کنیم. این دستگاه خوبیش اینه که می‌تونی سرعت اره رو کم و زیاد کنی تا ببینی با چه سرعتی می‌تونی راحت حرکت کنی. خب من طرحمو کشیدم و تمرینم کردم ولی بازم نیاز دارم قبل کار روی قابم یه ذره هم تمرین کنم. اینم از این قسمت تا ببینم جلسه بعدی چی کار می‌کنم.

به نظر من این جور کلاس‌ها خوبن البته نه فقط نجاری و … کلن اینجور کلاس‌ها یعنی چیزی که آدم رو به تحرک و خلاقیت بندازه. باعث شه آدم خوشحال تر باشه و در راستای چیزی باشه که دوست داره. مثلن خود ورزش کردن. اگه بدونین چقدر انٰرژی میده به آدم و ذهنش رو باز می‌کنه. به حرف آدم‌ها تو انتخاب کلاس و رشته و … اهمیت ندین کار خودتونو بکنین. البته خودتون می‌دونین :)) من همیشه کاری که می‌کنم رو دوست دارم و خوشحالم که خانوادم‌ام همیشه با من هستن و من با خانواده‌ام.

کار خودت رو بکن، کسی رو اذیت نکن و قوانین و باید‌ و نبایدها رو بذار برای قانونمنداش.  تو خوشحال باش، زندگی کن و کمک کن آدم‌ها هم خوشحال باشن. واقعن خوشحالی تنهایی نمی‌چسبه آدم دوست داره همه خوشحال باشن و زندگی کنن. و زندگی غیر از این نیست.

یک دیدگاه در “کلاس نجاری و ابزارهای این قسمت”

  1. خیلی خوشحالم که میبینم دنبال کاری که دوست داری رفتی، بخصوص کاری به باحالی نجاری.
    منم چند سالی هست که دارم یاد میگیرم و یک کارایی هم میکنم، اما هیچ کلاسی نرفتم و فقط از ویدئوهای یوتیوب یاد گرفتم. اما خب هر کسی که کار چوبی میکنه و ویدئوش رو روی یوتیوب میذاره استاد نجاری نیست، و باید دنبال منابع معتبر بود.کانالهای نجاری روی یوتیوب خیلی خلی خیلی زیادند و متنوع و باحال، چند تا نجار کارکشته و استاد که من میشناسم اینها هستند: Matthias Wandel, John Heisz, Jon Peters, Frank Howarth
    اینها رو اگه روی یوتیوب جستجو کنی کانالهاشونو پیدا میکنی و کلی ویدئوی باحال برای دیدن. بین اینها Frank Howarth ویدئوهاش از همه دیدنی تر و جالبتره، چون نه تنها در نجاری، بلکه در فیلم برداری و تدوین هم استاد و صاحب سبکه!
    به نظرم هزینه ای که بابت کلاس نجاری میدی رو میتونی صرف ارتقای پهنای باند اینترنتت و خرید یکسری ابزار اولیه نجاری بکنی که بتونی خودت یاد بگیری و تمرین کنی. عیب این کار اینه که اسم همه این ابزارها و تکنیکها رو به انگلیسی یاد میگیری اما به لحاظ محتوا و تکنیک و خلاقیت واقعا سطح کارهای این دوستانی که نام بردم با هیچ نجاری که من تو ایران دیدم قابل مقایسه نیست.
    در مورد ساخت قاب عکس، این آقای جان پیترز ویدئوهای خیلی خوبی داره مثل این:
    https://www.youtube.com/watch?v=-PWUEwCZyVA

    دلیل فارسی بر کردن قاب فقط زیبائیه ظاهریه و هیچ استحکام اضافه ای به کار نمیده. قابی که اجزاش فقط با چسب یا نهایت چسب و میخ بهم چسبونده بشه خیلی ضعیفه و با اولین زمین خوردن از هم میپاشه یا حداقل کج و کوله میشه. برای ساختن یک قابل محکم از dowel یا spline میشه استفاده کرد که احتیاج به ابزار، وقت و دقت بیشتر داره.
    برای پر کردن چوب بتونه حاضری یا اون چیزی که با مل و سریش و … میسازن خیلی گزینه خوبی نیست، چون به مرور زمان و سرد و گرم شدن و رطوبت ترک میخوره، چون جنسش با چوب فرق داره (چوب با تغییر دما و رطوبت تغییر اندازه میده). بهترین بتونه یا wood filler ترکیب خاک سمباده همون چوب با چسب چوبه. ولی موقع پر کردن چاله ها باید خیلی دقت کرد، چون وقتی خشک بشه از خود چوب هم سخت تر و مقاوم تر میشه و سمباده زدنش کار حضرت فیله، اما در عوض یک جوری همرنگ چوب میشه که تقریبا قابل تشخیص نیست.

    موفق باشی

دیدگاه‌ها غیرفعال هستند.