نکته های امنیتی- پچ‌ چیست ؟

تو گشت و گذرهای اینترنتی به سایت های باحالی بر میخورم و ایده های خوبی دارن که دوسشون دارم. یکی از این سایت‌های باحال به صورت مرتب نکته های امنیتی رو لیست کرده بود که خیلی خوشم اومد. به نظرم دونستن بعضی نکته ‌ها خیلی مهم هست یکیش همین نکته‌های امنیتی …  وقتی داریم به اینترنت وصل میشیم و ازش استفاده می‌کنیم خوبه که بشناسیمش و بدونیم چه طوری باید باهاش رفتار کنیم و …

این رو هم بدونین که حتمن نباید یه هکر بالفطره یا بالقوه یا بالفعلی و یا گیکی نردی چیزی باشیم که این نکته ها رو بدونیم … به نظر من هر کسی که دستگاهش رو به هر طریقی به اینترنت وصل میکنه باید آگاهی استفاده ازش رو داشته باشه و یه سری کلمات به گوشش خورده باشه و یا بهتر اینکه بدونه چی هست و یا ….

من سعی می‌کنم این نکته ها رو اینجا بیارم البته از اون سایته استفاده میکنم  .

پچ‌ چیست ؟

خوب پچ به معنی وصله هستش و وقتی که لباسی سوراخی چیزی پیدا میکنه و بهش از پارچه دیگه وصله میزنن ، پچ های نرم افزاری هم در حقیقت سوراخ یا باگ های نرم افزاری رو به اصطلاح تعمیر میکنن . پچ‌ها آپدیت‌هایی هستند که نقاط آسیب‌پذیری در برنامه یا مشکل خاصی رو برطرف میکنن . بعضی وقت‌ها صاحبان نرم‌افزار ها و برنامه ها ترجیج می‌دن که به جای ریلیز کردن (منتشر کردن) پچ یه نسخه جدید از نرم افزار یا برنامه شون بدن و  نسخه جدید رو به عنوان پچ معرفی کنن.

پچ چیست ؟

از کجا بفهمید که چه پچی رو باید نصب کنید ؟

وقتی که پچ ها موجود باشن صاحبان نرم‌افزارها میان و این‌ پچ ها رو میزارن تو وب سایتشون که کاربرها دانلود کنن . خیلی مهمه که به سرعت این پچ های ریلیز شده از طرف سایتهای رسمی نرم افزار های مربوطه رو دانلود و نصب کنین تا بتونین از سیستمتون در برابر هر کسی که میتونه از این نقاط ضعف استفاده ببره، محافظت کنین. اتکرها (خرابکارا) ممکنه ماه‌ها بلکه سال‌ها بعد، از همین نقاط ضعف استفاده کنن و شما رو هدف قرار بدن  البته اگه اون نرم افزار و … رو آپگرید نکرده باشین.

بعضی از نرم افزارها به صورت اتوماتیک خودشون رو آپدیت می‌کنن (وقتی که به اینترنت وصل هستن) و بعضی‌هاشون هم گزینه‌ای دارن که اگه تیک بزنیدشون شما رو از انتشار پچ و یا نسخه جدید خبردار میکنن مثلا از طریق ایمیل و …  خوب اگه هیچ کدوم از این دو حالت در مورد نرم افزاری که نصب کردید وجود نداشت پیشنهاد میشه به صورت مرتب و پریودیک به وب سایت رسمی اون نرم‌‌افزارتون سر بزنین و اگه پچی چیزی اومد خبر دار بشین و نصبش کنین.

فقط حواستون هم باشه که حتمن به وب سایت رسمی اون نرم افزار  یا برنامه که نصب کردین برید و لینک دانلود رو بزنین. هر لینکی که تو ایمیلتون میبینین برای به روز رسانی و … هست و از اون سایت رسمی فرستاده نشده کلیک نکنین که این کار میتونه توسط همون اتکرها (خرابکارا) انجام شده باشه که شما رو هدایت میکنن به سمت دانلود و نصب ویروس و بد افزار و … .

همون لینکی که اون بالا دادم رو برین ببینن چون معلوم نمیشه که من کی مینویسم و کی نمینویسم … سایت خوبیه دیگه از دستش ندین 🙂 البته سایت منم خوبه ولی اون خوبتره :))