تابستون و گرما و تشنگیای که دنبالش میاد، چایی بنوشیم تا رفع تشنگی بشه؟
من شنیده بودم که چای تشنگی را رفع میکند اما دلیلش رو نمیدونستم تا اینکه دو روز پیش، از یکی از همکارهای در آیندهام شنیدم که چایی از اونجا رفع تشنگی میکنه چون باعث میشه حرارت بدنات بالا بیاد و با دمای محیط تفاوتاش کم بشه و تبادل انرژی صورت نمیگیره و آدم تشنهاش نمیشه … فکر کردم منطقی میتونه باشه ولی ذهنام درگیر بود که حتمن راجع بهش بخونم و این هم نتیجه خوندم من :
چای داغ اثر خنک کننده دارد
بعد از نوشیدن چای داغ بدن شما احساس سرد بودن میکنه و دهان شما هم بزاق بیشتری تولید میکنه، البته امکان اینکه افراد مستثنایی بعد خوردن چایی داغ گرمشون بشه هم است . دلیل اینکه شما بعد از نوشیدن چای داغ احساس سرما میکنین به دلیل وجود کافئین در چای است، کافئین باعث میشه روند تبدیل چربی بدن به انرژی سریعتر بشه در نتیجه سبب میشه حرارت بدن بالا بره و شما عرق کنین و احساس سرما کنین نه گرما، طبق آزمایشهای انجام شده توسط دانشمندان انگلیسی، هم چای داغ و هم چای سرد باعث میشن دمای بدن بالا بره ولی در مورد چای داغ این افزایش دمای بدن بیشتر است. و دلیل اینکه چرا بعد از نوشیدن چای دهان بزاق بیشتری تولید میکند به دلیل مواد و عناصر موجود در چای است مثل شکر، آمینو اسدها، پکتین و ویتامینها … .
کافئین مدر است
همونطوری که میدونیم کافئین خاصیت ادرار آوری داره، یعنی آب بدن رو کم میکنه به همین دلیل است که تو ماه رمضون میگن وقت سحر چای نخورین چون زود تشنه میشین، در حقیقت همین خاصیت مدر بودن کافئین است که باعث میشه بدن آباش رو زودتر و بیشتر از دست بده و شما زودتر تشنه بشین.
چای رفع تشنگی نمیکند
طبق پاراگرافهای قبلی چای باعث میشود تشنه شویم و اگه بیشتر چای بنوشیم در حقیقت داریم کاری میکنیم که بدن آباش رو بیشتر از دست بده و در نتیجه بیشتر تشنه میشویم. پس بهتر است که برای رفع تشنگی به آب پناه ببریم و خیلی هم عالی میشه که لیموی طبیعی رو نصف کنیم و توش بندازیم و بنوشیم.
زندگی نوشاتون باشه 🙂
منابع: